M:AKT - Neste akt etter metoo - Stiftelsen Tryggere
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

M:AKT – Neste akt etter metoo

M:AKT er et formidlingsprosjekt utviklet av Nationaltheatret som dreier seg om kjønn og makt i kjølvannet av metoo – med bakgrunn i Nationaltheatrets forestillingsrepertoar. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Stiftelsen Tryggere og DIXI Ressurssenter mot voldtekt har deltatt i det faglige arbeidet med prosjektet. 

Gjennom prosjektet M:AKT vil Nationaltheatret bidra til at ungdom kan sette egne ord på hva metoo betyr for dem, og skape et felles refleksjonsrom rundt makt og kjønn.

Hvordan kan vi styrke kunnskapen om rettigheter, kropp og seksuelle grenser? Hvordan forholder ungdommer seg til makt og kjønn? Hvordan kan vi oppdage og handle mot ubevisst sexisme? Hva kan metoo lære oss om grensesetting? Hva er gråsone og hva er klarsone – hvordan kan vi lære oss å si stopp på en måte som ikke misforstås? 

M:AKT bestod av et digitalt formidlingsopplegg som var gratis og tilgjengelig for alle videregående skoler i hele landet. I ble det i løpet av våren 2019 avholdt flere halv-dags workshop. 

På denne nettsiden kan du lese mer om prosjektet.