Om oss

Stiftelsen Tryggere

Stiftelsen Tryggere er en ikke-kommersiell organisasjon som har god kompetanse og mye erfaring med sinnemestring og voldsforebygging. Vi gjør en positiv forskjell for mennesker. Våre fagfelt er hovedsakelig vold i nære relasjoner og vold i kjæresteforhold – kjærestevold. Imidlertid har vi også en del erfaring fra arbeid med vold og overgrep mellom mennesker som ikke har en tett relasjon, f.eks. vold blant ungdom.

Vårt hovedkontor er i Oslo, men vi gjennomfører tiltak over hele landet.

Hvilke tiltak gjennomfører Stiftelsen Tryggere?

Vi gjennomfører en rekke tiltak for å forebygge vold og overgrep.

Forebyggende tiltak for barn, ungdom og voksne. Hensikten med tiltakene er å heve kunnskapsnivået. Dette gjør vi gjennom å holde foredrag og kurs om blant annet vold, digitale krenkelser, seksuell trakassering og seksuelle overgrep. Foredragene kan vi holde på skoler, for idrettslag og organisasjoner, i bedrifter. Vi ser at økt kunnskap er forebyggende. I tillegg har vi utviklet kurs og kunnskapsformidling rettet mot lærere og ressurspersoner i skolen, slik at skolene selv skal få kompetanse og verktøy til å gjennomføre forebyggende tiltak. 

Kunnskapsformidling for hjelpeapparatet og fagpersoner. Dette gjør vi i form av kurs, foredrag og webinarer. Temaene er knyttet til forebygging av vold, seksuell trakassering, krenkelser på digitale medier osv. De fleste kursene og foredragene holder vi internt, dvs. kurs eller foredrag som er bestilt av en oppdragsgiver (kommuner, høgskoler og andre som ønsker vår kompetanse). De åpne kursene og webinarene finner du informasjon om på våre kurssider.

Vi har et godt individuelt tilrettelagt sinnemestringstilbud for personer i alle aldre som sliter med å mestre sitt eget sinne. Tilbudet om sinnemestring har vi ved våre kontorer i Oslo, Vesterålen og Lofoten, og via video. Årlig tar vi imot over 100 personer til samtaler. På denne siden finner du informasjon om vårt tilbud om sinnemestring. Vi har også samtaler for personer som har utøvd vold eller overgrep uten at sinne har vært involvert.

Rådgivning overfor offentlige etater og private organisasjoner om forebygging av vold (inkl. vold i nære relasjoner), digitale krenkelser og seksuelle overgrep. Dette gjør vi gjennom å bidra med utarbeidelse av handlingsplan mot vold og overgrep eller å bistå med gjennomføring av konkrete forebyggende tiltak.

Samarbeid

For oss er det viktig å samarbeide med andre organisasjoner og personer. Dette gjør at gode tiltak blir enda bedre. Fordi vi har god kunnskap om personer som hvorfor noen utøver vold eller overgrep, samarbeider vi ofte med organisasjoner som har god kompetanse på personer som har vært utsatt for vold eller overgrep.

Noen eksempler på samarbeid er:
Sammen med DIXI Ressurssenter mot voldtekt har vi arrangert fagdager for fagfolk over hele landet. Tema for faglagene har vært vold og overgrep blant ungdom. Vi har også hatt en rekke foredrag på skoler i samarbeid med DIXI.
Årlig holder vi en rekke foredrag på skoler, og ofte sammen med f.eks. krisesentre og politiet.
Siden 2016 har vi i samarbeid med Pro Sentret og Sex og samfunn holdt en rekke opplæringsdager for kommunalt ansatte. Vårt bidrag har vært hvordan man kan forebygge seksuelle overgrep blant ungdom.

Spisskompetanse – kunnskap om personer som har utøvd vold eller overgrep

Gjennom vårt arbeid med personer som har utøvd vold eller overgrep, eller som har stått i faresonen for å gjøre det, har vi opparbeidet oss meget god kunnskap om denne gruppen. Kunnskapen og kompetansen benytter vi inn i våre øvrige forebyggende tiltak. Hensikten er  å forebygge at noen skal utøve vold eller overgrep, eller å redusere vold som de utøver. Litt populistisk kan man si at vi forebygger vold og seksuelle overgrep i et «utøverperspektiv».

Fast deltakelse

Stiftelsen Tryggere har lang og god erfaring fra arbeid med vold og seksuelle overgrep. Vår kompetanse blir benyttet av andre organisasjoner. Blant annet sitter vi i:

  • Fagpanelet i dinutvei.no
  • Forum for samarbeid mellom frivillige organisasjoner og nasjonale myndigheter i arbeidet mot vold i nære relasjoner

Ansatte i stiftelsen

Per januar 2024 består staben av 6 fagpersoner med lang og god erfaring. De gjennomfører sinnemestringssamtaler, forebyggende tiltak og kunnskapsformidling. Samtlige har:

  • minimum 3-årig høgskoleutdannelse innenfor helse- og sosial, som f.eks. sosionom, barnevernspedagog etc.
  • utdannelse innenfor terapeutisk arbeid samt arbeid med vold og/eller seksuelle overgrep
  • mange års relevant arbeidserfaring, f.eks. fra barnevernet, kriminalomsorgen og/eller krisesenter.

De er:

  • Bjørn Løvland er daglig leder (se under)
  • Waqas Hussain har bachelor i sosialt arbeid samt tilleggsutdannelse innenfor arbeid med sinnemestring og vold. Han har flere års erfaring fra arbeid med sinnemestring, innenfor barnevernet samt veiledning innenfor frivillige organisasjoner. Waqas gjennomfører sinnemestringssamtaler primært i Oslo.
  • Wibeke har mange års erfaring innenfor kriminalomsorgen. Hun har i tillegg flere relevante kurs innenfor ledelse, kognitiv terapi og arbeid med ATVs grunnkurs i samtalegrupper. For Stiftelsen Tryggere gjennomfører hun samtaler i sinnemestring.
  • Tine er kognitiv terapeut, psykiatrisk sykepleier og jordmor, har videreutdannelse innen familieterapi og systemisk praksis, og har i en årrekke jobbet med mennesker, deriblant ungdom. Hun gjennomfører sinnemestringssamtaler med personer via video i tillegg til at hun arbeider i prosjekter for stiftelsen.
  • Liv-Anita er klinisk sosionom og har videreutdannelse innen familieterapi og systemisk praksis. I tillegg har hun en rekke relevante kurs, bl.a. COS-P, Bufferkurs, AIM. Hun har vært ansatt i kommunale etater der hun i ulike roller har jobbet med mennesker. De siste årene har hun jobbet ved Statens Barnehus. Hos oss gjennomfører hun sinnemestringssamtaler enten på kontoret i Oslo eller via video.
  • Bjørn Erik er ergoterapeut og har tilleggsutdannelse innen kognitiv atferdsterapi, sinnemestring (Brøsetmodellen) samt psykisk helse og voldsproblematikk. Han har mange års erfaring fra arbeid med psykisk helse i kommunale etater, deriblant arbeid med sinnemestring. For Stiftelsen Tryggere gjennomfører han sinnemestringssamtaler via video.

Bjørn Løvland – daglig leder

Fra 2002 har Bjørn jobbet som terapeut og rådgiver med særlig vekt på sinnemestring og voldsforebygging.

Bjørn Løvland

Han har hatt samtaler med flere hundre personer som har utøvd vold og/eller overgrep og omtrent 200 som har vært utsatt.

Bjørn har utviklet og gjennomført flere voldsforebyggende tiltak, og han har samarbeidet med både offentlige og private organisasjoner.

Han har vært mye benyttet av andre, bl.a. som veileder for familievernkontorer, foreleser på høgskoler, bl.a. Politihøgskolen i Bodø siden 2007, medlem av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets ressursgruppe ifm. evaluering av krisesenterloven og medlem av den offisielle delegasjonen til CSW i FN i mars 2013.

Bjørn har skrevet en rekke fagartikler om vold i nære relasjoner, og har også vært medforfatter av boken «Bjørnen sover – om vold i nære relasjoner». I tillegg har han bidratt med deler av kunnskapsgrunnlaget til strategidokumentet «Barndommen kommer ikke i reprise. Strategi for å bekjempe vold og seksuelle overgrep mot barn og ungdom (2014-2017)» utgitt av BLD i 2013.

Han er medlem av fagpanelet i dinutvei.no og deltar i fora i regi av offentlige etater. I perioden 2015 – 2021 var han styremedlem i DIXI Ressurssenter mot voldtekt.

Stiftelsens styre

Stiftelsens styre består av:

Åshild Marie Grønningsæter Vige (styreleder)

Inger Lise Walmsness Larsen

Louise Gabrielsen